Nieuws

Glas uit Nieuw-Buinen en Stadskanaal
In het verhaal over de glasindustrie in de Kanaalstreek ligt de focus vooral op de grote fabrieken van Nieuw-Buinen. Bij de gratie van de hoogwaardige turf die in Nieuw-Buinen gestoken kon worden, ontwikkelde zich in het Drentse dorp een voor Nederland unieke flessenindustrie en handel. In de exposities die het Ke ramisch Museum in nauwe samenwerking met verzamelaar Henk Brans vanaf 2011 maakte, is die geschiedenis uitgediept.

Lees verder

Glasfabriek Pfeiffer
In 1980 opende Ger Pfeiffer in Musselkanaal een glasfabriek Dat werd ook de laatste van de Kanaalstreek. Pfeiffer leerde het vak bij glasblazerij Rosien in Gasselternijveen. Daar werkte hij tijdelijk samen met de Duitse glasblazer Günter Hitze die door de Musselkanaalster glasfabrikant Wilbrink naar Nederland was gehaald. Invloed van Hitze's werk is ook in de technisch hoogwaardige glazen en kristallen objecten af te lezen.

Lees verder

Glaswerk uit nieuw buinen

Zaterdag, 6 juli 2019 is onder grote belangstelling de glasexpositie Glaswerk uit Nieuw-Buinen en de Kanaalstreek voor het 9e jaargeopend. Bij deze editie van Glaswerk uit Nieuw-Buinen en de Kanaalstreek worden vele, verassende vondsten uit weer een jaar verzamelen gepresenteerd. Onder de belangstellingde waren onder ander burgemeester Jan Seton, wethouder Albert Trip en de lokale media aanwezig.

Lees verder